De Groene Route

Lentegroen en duurzame bloembollen

Rondje langs tuinen en kwekers in Noord-Holland noord


 ‘De Groene Route’ bestaat inmiddels al 5 jaar en wordt gevormd door een groeiende groep gepassioneerde tuineigenaren en kwekers in Noord-Holland noord. Wij willen anderen graag laten meegenieten van onze prachtige privé-tuinen, groene ontwerpen en planten van bijzondere kwekerijen. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel. Zij organiseren dit seizoen 6 gezamenlijke open weekends en 1 avond-openstelling. 

In de lente zijn er twee open weekends, op zaterdag en zondag 20 en 21 april en op 25 en 26 mei. In het april-weekend staan het prille lentegroen en duurzaam gekweekte bloembollenpracht centraal. Dwaal door tuinen vol vroege kleur, krijg een rondleiding bij de biologisch werkende bollenboer, of wordt hebberig bij de kwekerijen die voorjaarsbloeiers aanbieden. In mei staan in de tuinen al volop vaste planten en late bollen te pronken. Wandel langs vijvers en borders vol Alliums, geniet van Geranium, Akelei en vele andere stralende voorjaarsdiva´s.

Proef de rijkdom van de zomer

Tuinen struinen in Noord-Holland noord

‘De Groene Route´ timmert al 5 jaar aan de weg met privétuinen en kwekerijen in Noord-Holland noord, die gezamenlijk meerdere weekends en 1 avond open zijn. Duurzaamheid en milieubewust werken staat bij allen hoog in het vaandel. In de zomer is er 1 avond-openstelling en zijn er twee open weekends. Op de langste dag, donderdag 21 juni, openen diverse tuinen en kwekerijen de poort in de avonduren. Kom genieten van  bijzondere momenten in het late avondlicht!


De open weekends van zaterdag 22 en 23 juni en 20 en 21 juli worden gekenmerkt door rijke bloei, weelderige en kleurrijke borders, rozengeur en romantiek. Veel totaal verschillende tuinen open de poort en zorgen voor inspiratie. De kwekerijen bieden eigen specialiteiten en nieuwe planten voor uw eigen tuin. 

Nazomeren in verrassende tuinen

Volg de Groene Route in Noord-Holland

De laatste 2 open weekends van tuinen en kwekerijen zijn 10 en 11 augustus en 14 en 15 september. De weelderigheid van de nazomer overheerst nu, planten zijn hoog uitgegroeid en bessen vormen zich in de heesters. Een tijd van genieten en van nieuwe plannen maken… 

Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer : www.degroeneroute.nl

Accommodatie in de omgeving

Camping Duinhoeve (15 KM), Landal Beach Resort Ooghduyne (16 KM), Vakantiepark Callassande (17 KM), Landal Strandhuisjes Julianadorp (18 KM), Badhotel Callantsoog (18 KM), Resort Duynzicht (19 KM), Villaparc Duynopgangh (19 KM), DroomPark Molengroet (25 KM), Bungalowpark Zuiderzee (26 KM), Hotel-Restaurant Jan van Scorel (29 KM) en Hotel-Restaurant Koogerend (30 KM)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *